PCA-sink sink pirolidon karboksilat sifatida ham tanilgan. U yog'ni boshqaradi, yog 'sekretsiyasini boshqaradi, lipolitik fermentlarning faolligini pasaytirishi mumkin va qisqa vaqt ichida samarali bo'ladi. Bundan tashqari, u kuchli namlovchi va antibakterial xususiyatlarga ega.
Pirrolidon karboksilik kislota (PCA) sink tuzining shakli bo'lib, pirrolidon karboksilik kislota esa L-piroglutamik kislotaning sikllangan mahsulotidir. PCA ruxi epidermis hujayralarining farqlanishini rag'batlantirishi, terining to'siq funktsiyasini kuchaytirishi, terining namligini saqlab turishi mumkin; yog'ga qarshi va seboreik vosita sifatida yog'ning ortiqcha sekretsiyasini inhibe qilish; antibakterial vosita sifatida bakterial ko'payishni inhibe qiling. PCA rux moyni nazorat qilish, husnbuzarlarni yo'qotish va boshqa yog'li terilar uchun juda mos keladi.
Barcha kosmetik xom ashyolarda nemlendirici juda muhim pozitsiyani egallaydi. Bir tomondan deyarli barcha kosmetik formulalar kosmetikani tashkil etuvchi asosiy moddalardan biri bo'lgan nemlendiricidan ajralmaydi; boshqa tomondan, kosmetik vositalardagi nemlendiricilarning funktsiyasi Va sifat juda muhim rol o'ynaydi. Bir ma'noda namlovchi vositalar kosmetika sifatini belgilaydi. Kosmetik nemlendiricilarning ko'p turlari mavjud. Odatda glitserin, propilen glikol, sorbitol, gialuron kislotasi, natriy laktat va boshqalar ishlatiladi, ammo ular mavjud va ishlatilishida ma'lum kamchiliklar mavjud. Yaxshi kosmetik nemlendirici sifatida u quyidagi xususiyatlarga ega bo'lishi kerak:
(1) kuchli namlash qobiliyatiga ega va tashqi muhitdagi namlik, harorat va shamol ta'sir qilmaydi;
(2) Tegishli yopishqoqlikka ega (past yopishqoqlik mos) va namlikni yutishi tufayli fizik xususiyatlarini o'zgartirmaydi;
(3) rangsiz, hidsiz, ta'msiz, toksik bo'lmagan va bezovta qilmaydigan;
(4) Boshqa xom ashyo bilan birga yashaydi va yaxshi o'tkazuvchanlikka ega;
(5) Bu matritsa ko'rinishiga zarar bermaydi va teriga surtish qulay;
(6) Uzoq muddatli namlikni yutish qobiliyati;
(7) Namlikni yutish qobiliyati terining va mahsulotlarning namligini ushlab turishga yordam beradi;
(8) past uchuvchan yog ';
(9) past muzlash harorati;
(10) iqtisodiy, keng manbali, bardoshli va keng qo'llaniladigan;
(11) Teridan aslini tanlaganingiz ma'qul, u teriga yaxshiroq mos keladi va tirnash xususiyati kamayadi.
Hozirgi vaqtda yuqorida ko'rsatilgan afzalliklarga ega bo'lgan namlovchi moddalar ko'p emas va ZincPCA ulardan biridir. Tabiiy va samarali ko'p funksiyali namlovchi vosita sifatida u asta-sekin kosmetik formulatorlar tomonidan qadrlanadi.

Agar ko'proq bilmoqchi bo'lsangiz, iltimos, jason@sxytbio.com bilan bog'laning,yoki mahsulotlarni ko'rish uchun shu erni bosing








